En vanlig föreställning är att det endast är dyr konst som räknas. Men detta är faktiskt bara ett missförstånd, då det endast är en liten nisch konstsamlare som faktiskt fokuserar på den kostsamma konsten. Och bland dem så är det även alltid högt aktat att lyckas ordna värdefull konst till låga priser. På sätt och vis är möjligheten att få ut så mycket som möjligt av pengarna ett tecken på en sann samlare. I detta hänseende behöver konst definitivt inte vara dyrt.

Om man ser konst som ett sätt att pryda som omgivning så blir prissättningen ännu mindre relevant. För då kan allt ifrån gamla urklipp i form av ett kollage till egna målningar förvandlas till en unik upplevelse. Vad allt hör ihop med är att det inte finns någon särskild mall för var konst egentligen är.

De senaste åren har den allmänna acceptansen för varierad konst blivit väldigt mycket större. Och tidigare traditionella mallar och kriterier gäller helt enkelt inte längre. Vad detta innebär är att det är oerhört mycket enklare att välja och vraka mellan ett stort antal konstyttringar. Det behöver inte heller kosta särskilt mycket, för det är inte prissättningen som avgör vad som är kost. Tvärtom så är det effekten av verket som avgör vad det i slutändan faktiskt är.

Därför tycker vi att det är oerhört spännande tider för all sorts konst, och att vi lever i helt unika tider. Vi föreslår att du tar steget och själv avgör vad konsten är värd för just dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *