Konst handlar i stor utsträckning om att uttrycka något. Men det är även i betraktarens öga som själva uttrycket sker. Därför blir det ett unikt samspel mellan den som skapar konsten och den som uppfattar den. Och detta gäller även design och mode. Att använda kläder för att uttrycka sig är ett tidsbeprövad sätt att både bli bekväm med sig själv och uttrycka sin individualitet. Men det sker helt klart inte utan ett visst mått av mod. För att uttrycka sig så krävs en hel del mod och vilja att utmana såväl sig själv som sin omgivning.

Men varför krävs mods för att våga uttrycka sig? Detta hör ihop med att mycket ligger i betraktarens öga. För när man använder konst eller kläder som uttrycksform så kommer det automatiskt vara betraktarens bedömning som avgör vad man förmedla. Och detta kan resultera i alla möjliga sorts reaktioner. Såväl väntade om oväntade.

Genom att uttrycka sig så kan man därför aldrig vara säker på vilka reaktioner man får. Då detta leder till en hög nivå av osäkerhet så krävs mycket mod för att helt enkelt våga. Men i slutändan så är det definitivt värt det. För genom att uttrycka oss så lär vi oss även en hel del om oss själva. Och vill man ta steget till att vara den person man vet att man är, så är det definitivt ett måste att våga ta steget att uttrycka sig fritt.

Men att uttrycka sig är så klart inget som man måste. Man avgör själv hur långt man vill gå, och om det i slutändan är värt det. Att inte uttrycka sig är också en uttrycksform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *